Pomocníci do kuchyně, kteří z vás udělají šéfkuchaře

Milujete jídlo, vaříte ostošest, ale v kuchyni pak strávíte celý víkend? Vybrali jsme pro vás užitečné spotřebiče, se kterými vám vaření půjde jako po másle a vaše kulinářské umění posunou ještě o úroveň výš.

Pomalý hrnec pro dlouhé vaření

Blahodárný a dlouho tažený vývar, hovězí po burgundsku nebo lahodné osso buco. Všechna tato jídla uvaříte levou zadní v pomalém hrnci, který je mistrem dlouhého vaření těsně pod bodem varu.

Ukrývá v sobě ale ještě celou řadu dalších výhod. Spotřebuje například mnohem méně energie než sporák a vaření v něm je bez práce. A to doslova. Ráno jednoduše dáte ingredience do pomalého hrnce, nastavíte čas a večer přijdete k hotové večeři.

Food procesor pro rychlou přípravu

Výběr mixéru není jednoduchý. Obzvlášť pokud chcete, aby se v kuchyni stal vaší pravou rukou. Musí zastat drcení, šlehání, sekání, krájení i míchání. Kvalitní food procesor tohle všechno zvládne a pomůže vám tak s přípravou každého jídla. Takový mixér už sice něco stojí, s jeho nákupem vám ale může pomoci například správně zvolená bankovní půjčka. A ve finále s ním ještě ušetříte, a to jak místo na kuchyňské lince, tak peníze, které byste jinak utratili za další spotřebiče.

Sous-vide pro delikátní chuť

Pokud chcete své strávníky opravdu oslnit, vsaďte na metodu sous-vide. Jídlo se připravuje zavakuované a ve vodní lázni při konstantní teplotě. Tento způsob vaření byl sice donedávna výsadou luxusních restaurací, dnes už ale se sous-vide hrncem můžete čarovat i doma. Připravíte v něm krásně šťavnatý steak, delikátní mořské plody i atypické dezerty. Jídlo připravené touto technikou je navíc zdravější, neskonale chutnější a na jeho přípravu spotřebujete mnohem méně koření a dalších ochucovadel.

Mlýnek na mouku pro nejlepší pečivo

Pokud jste se vrhli na pekařské řemeslo v domácích podmínkách, pak se vám bude hodit elektrický mlýnek na mouku. Základem dobrého chleba je totiž prvotřídní mouka. V mlýnku si zvládnete připravit kvalitní celozrnnou mouku plnou vlákniny i ranní porci ovesných vloček k snídani.

14.4.2020 2:51 | autor: Komerční prezentace

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist