Pho Ga – Vietnamská kuřecí polévka

Vyzkoušejte si vietnamskou pochoutku – polévku Pho Ga, která i  ve variantě s hovězím masem ovládla chutě Čechů.

132560-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1 kuře
1 slepice
nebo 500g kuřecích prs
350g rýžových nudlí (široké, placaté)
1 lžičku strouhaného zázvoru
1 lžička rybí nebo sojové omáčky
2 ks mladé jarní cibulky, nakrájené na jemné plátky
1 ks na nudličky nakrájené chilli papričky
1 lžičku sekaného čerstvého koriandru (koriandrem ale nemusíte šetřit .-)
6 ks předem namočených černých hub (Jidášovo ucho)
2-3 listy čínského zelí
limetka

POSTUP PŘÍPRAVY:

Příprava vývaru – pomalá verze
Do kuřecího vývaru budete potřebovat celé kuře a pro intenzivnější chuť i slepici (na slabém ohni vařte přibližně 3 hodiny). Maso vyjměte a natrhejte zpět do vývaru

Příprava vývaru -rychlá verze
2 litry kuřecího vývaru
500g kuřecí prsa, nakrájená na kostky nebo na tenké plátky(můžete také uvařit celé a po té natrhat)

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

1. V hrnci s vývarem dáme vařit kuřecí prsíčka, předem namočené černé houby a zázvor. Ve druhém hrnci připravíme nudle podle návodu na obalu.

2. Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, jemně pokrájené zelí a chilli papričky. Vývar dochutíme rybí nebo sojovou omáčkou a zalijeme misky horkým vývarem.
 
3. Na závěr hustě posypeme jemně pokrájenými cibulkami, koriandrovou natí a zakápneme limetkou.

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 46 min (3 hodiny)

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: goosebeary.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

9.3.2012 12:20

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist