Minimalistický byt v bílé oživují tmavé dýhované dveře

Majitelka brněnského bytu miluje bílou barvu a minimalismus, čemuž odpovídá i jeho vzhled. Díky jednoduchému nábytku, světlým barvám a velkým oknům působí celý prostor neobyčejně vzdušně a optimisticky.

pnfoto_003-1100x618.jpgCelá galerie 17 Zdroj: MK ARCH

Lokalita Bystrc na severozápadním okraji Brna se působí jako ideální místo pro život – do centra to trvá necelou čtvrthodinu a příroda je na dosah ruky. Brněnská přehrada, přírodní park Podkomorské lesy, chráněné území Pekárka či hrad Veveří tvoří kulisy pro volnočasové aktivity tamních obyvatel.

A tyto krásné výhledy se nabízejí i obyvatelům bytu 5+kk v jedné z tamních novostaveb. Interiér dostala na starosti architekta Miroslava Karasová ze studia MK ARCH. Zadání znělo jasně a srozumitelně – majitelka si přála minimalisticky zařízený byt s převahou bílé.

Obývací prostor jako chrám bílé

Hlavní obytný prostor zahrnuje kuchyni, jídelní část a obývací kout. K němu ze dvou stran přiléhá terasa s bohatým prosklením a krásným výhledem. Z obýváku je vidět na přehradu a z kuchyně do lesa.

Aby vyhověla přání investorky, zvolila Miroslava Karasová bílou barvu v mnoha podobách – bílá je výmalba, nábytek, čalounění i stěrka. Také podlaha je světlá, s ohledem na praktičnost bylo ale zvoleno světlé dřevo s výraznou kresbou. V kontrastu k bílé se designérka rozhodla pro tmavé dveře s dýhou namořenou do zamýšleného odstínu. Veškerý nábytek byl také vyroben na míru.

Kuchyňskou linku doplňuje ostrůvek, na němž je umístěné varné centrum a malé sezení s barovými židlemi. Optické oddělení kuchyně od zbytku prostoru je provedeno SDK podhledem, který schovává vzduchotechniku digestoře. Také jsou zde zabudované výkonné čtvercové bodovky, které rovnoměrně osvětlují kuchyňskou část. K dokonalému nasvícení pracovní plochy přispívá stmívatelný LED pásek zafrézovaný ve dnu horních skříněk.

Jako zajímavý designový prvek zvolila architektka za TV stěnu světlou dekorační stěrku. Na rozdíl od obligátní imitace betonu vybrali bílou stěrku na bázi písku, která vytváří měkký efekt a interiér se jejím použitím hodně prosvětlil a opticky zateplil.

Jídelní stůl umístěný v prostoru tvarem a velikostí kopíruje designové svítidlo odkazující ke konstrukci židlí. Minimalistickou obývací část představuje kvalitní kožená sedačka s taburetkou umístěná naproti jednoduché TV sestavě.

Chodba přišla o dveře

V původním projektu zamýšlené dveře mezi obytnou zónou byly zrušeny, čímž vznikl volný otvor, který obě místnosti spojuje. Tím pádem je vstup mnohem světlejší a prostor kuchyně působí vzdušnějším dojmem.

Do zádveří designérka na přání klientů umístila velkou vestavnou šatní skříň a zavěšenou komodu. Šatní skříň je na míru až do stropu a designově kopíruje řešení kuchyňské linky. Z boku skříně umístěné háčky slouží na příležitostné odložení oděvů. Na skříň navazuje velké zrcadlo od podlahy po strop a prostor hodně zesvětluje. Předsíň doplňuje designová taburetka a zavěšená komoda.

Pracovna a šatna v jednom

Jedna menší místnost slouží jako šatna, kterou si majitelé přáli zkombinovat s pracovním místem. Celou délku místnosti tvoří šatní skříně. Vedle okna je umístěn pracovní stolek. Úložné prostory pro kancelář plynule navazují na šatní skříně. I v této místnosti je bílá dekorační stěrka, která vyplňuje výklenek vedle pracovního místa. Velké zrcadlo odráží stěrku a tím prostor výrazně zesvětluje a oživuje.

Malý prostor vymezený pro šatnu je navržen kontrastně s použitím tmavého dřeva ladícího s interiérovými dveřmi. Jelikož je to prostor bez okna pouze oddělený posuvnými dveřmi, zůstaly skříně v něm otevřené.

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist