Kuřecí prsíčka s noky z polenty…

…a plněným bokem choy bulgurem s kozím sýrem a zeleninovo-luštěninovým ragú.Pod tímto poměrně komplikovaně znějícím názvem se skrývá sice ne úplně jednoduchý recept, ale stejně tak je možné říct, že míra náročnosti se zde nevyrovná efektu, který po dodržení postupu přípravy můžete dosáhnout. Stačí se jen soustředit a výsledem se dostaví.

Bulgur zalijeme Drcenými rajčaty, zeleninovým vývarem, přidáme nasekané chilli papričky a sušená rajčata a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Touto směsí naplníme pak choy a do listu zavineme kozí sýr. Kuřecí prsa obalíme v Peč a Šetři Chef, položíme do GN nádoby a vložíme do rozehřátého konvektomatu a pečeme v kombinovaném režimu při 120°C, dokud teplota v jádře masa nedosáhne 75°C.

Směs vody a mléka přivedeme do varu a odstavíme. Za stálého míchání nasypeme Bešamel Chef, metličkou rozmícháme a krátce povaříme. Na másle orestujeme luštěniny, přidáme trochu česneku, mladou cibulku, hrubě drcený pepř a zalijeme Bešamelem Chef.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Polentu nasypeme do vařící vody a dvě minuty vaříme. Po vychladnutí malou lžičkou z polenty vykrajujeme malé nočky, které opékáme na oleji.

Ingredience

1kg kuřecích prsou
20g CHEF Glazura „Peč a šetři“
100g kukuřičné mouky na polentu
50g oleje
100g bulguru
100 g drcených rajčat
15 g sušených rajčat
2 g chilli papriček
10 ks   Pak Choy (malý asijský mangold)
různé namočené luštěniny
CHEF Bešamel
čerstvý kozí sýr
máslo
hrubě drcený pepř, sůl
česnek
mladá zelená cibulka
Red.
Foto Néstle profesional
Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

14.7.2008 12:02
Více o tématu: zelená

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist