Konec grilování? Ještě ne!!!

I když to tak poslední dny nevypadá, letošní grilovací sezona se pomalu chýlí ke konci. Můžeme se rozloučit s grilováním venku na zahradě a na terasách. Ale nemusíme smutnit. Grilovat se naštěstí nemusí jen venku. Takové grilování v domě nebo v bytě nám umožňují elektrické grily. Ovšem ani při grilování na elektrickém grilu nepřijdeme o tu správnou atmosféru, kdy cítíme kouř spalovaného dřevěného uhlí.

Grilování na elektrické grilu přináší nejednu výhodu. Takto připravené maso je zdravější a je tomu tak díky elektrické energii. Protože při takovém způsobu přípravy dochází k tomu, že na mase nevzniká tolik připálených míst, takže i rakovinotvorných látek vzniká mnohem méně. Zaraduje se také srdce nejednoho ekologa, protože při grilování na elektrickém grilu nedochází ke spalování a neprodukuje se ani žádný dým, který by zamořoval okolí.

Na elektrických grilech jejich uživatelé dále ocení především jejich snadnou obslužnost. Tyto grily se nemusí složitě roztápět, při jejich využívání nemusíme přikládat, vynášet popel a drhnout saze. Elektrické grily stačí zapojit do elektrické sítě a nechat během několika minut roztopit na ideální teplotu. Odpadá problém grilování v interiéru – elektrické nevydávají žádný kouř.  Pokud tedy chcete grilovat ve Vaší zimní zahradě, nebo dokonce přímo v místnosti, je to velmi snadné – elektrický gril na   nevydává žádný kouř ani zápach. Hodí se proto pro grilování v malých zahrádkách řadových domků v klidnějších městských čtvrtích, ale můžou být k vidění dokonce na terasách a balkónech panelových domů, protože jsou mimo jiné nenáročné i na prostor. Údržba elektrického grilu je rovněž jednoduchá. Mastnota připečená na roštu se musí samozřejmě odstranit podobně jako u všech dalších druhů grilů. U elektrického grilu ale odpadá problém s všudypřítomnými sazemi a popelem, které při mytí špiní ruce a oděv.

A když dogrilujeme, nemusíme se v případě elektrických grilů zabývat otázkou, kam s ním, protože elektrické grily jsou velmi praktické, kompaktní a nenáročné také na skladovací prostor.  Většinou se skládají z jednotlivých částí, které se dají jednoduše rozmontovat. Anebo jsou tak malé, že se jednoduše složí do krabice a uloží například do garáže nebo zahradního domku.
S elektrickým grilem se ovšem pojí minimum nevýhod. Ta hlavní je nutnost přívodu elektrické energie , a vzít sebou gril na grilování do přírody opravdu nemá smysl. Maso upravené na elektrickém grilu je bez debat zdravější, ale vůbec ne horší chuti. Pokud máte strach, že vůně masa je nesrovnatelná s vůní a chutí masa upraveného na dřevěném uhlí, je Vaše obava neopodstatněná. Pomocí grilovacích lupínků, které vložíte do komory grilu, dokážete dodat masu nejen krásnou barvu, ale i vůni kouře z opravdového dřeva.

Teď už je to tedy jen na nás, jestli definitivně letošní sezonu grilování ukončíme nebo jí jen přesuneme do tepla našeho domova. A třeba nakonec grilování na elektrických grilech přijdeme na chuť?!

www.grilykrby.cz

PR článek

5.10.2010 12:03

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist