Kombinací sněhobílého mramoru, lněných textilií a měděných prvků vznikl útulný interiér

Majitelé domu, který je postaven technologií sendvičových panelů, si přáli propojit strohost moderního stylu s přírodními prvky tak, aby vznikl příjemný a útulný interiér. A povedlo se jim to na jedničku.

Finalistou soutěže Interiér roku 2016 v kategorii Soukromý interiér novostavba se stal dům v lužních lesích nedaleko Bratislavy. Její majitelé vsadili na osobitý styl brněnského architekta Martina Franka ze studia Deconcept a evidentně to byla správná volba. Takže se jim splnil sen nejen o vzdušném a světlém interiéru, ale díky projektu známého slovenského architekta Lubomíra Peráčka navíc bydlí v ekologické dřevostavbě umístěné v krajině plné rybníků a vzrostlých stromů.

Interiéru vládnou pravoúhlé linie

Strohá geometrie s pravoúhlými strukturami nábytku a bílou barvou dominují celému interiéru a zároveň sjednocují daný prostor. Například police ve strohé nerezové kuchyni umožňují vyniknout jak předmětům běžné potřeby, tak i těm určeným ke svátečnímu stolování.

V koupelně jsou zas na čistých mramorových plochách umístěné kosmetické prostředky. Nábytek se tak stává jednoduchým a přehledným podkladem pro jakékoli typy dekorací, které vnášejí do interiéru příjemnou atmosféru a útulnost.

Bílá v mnoha podobách

Přestože se to zdá neuvěřitelné, šikovným čarováním s „odstíny“ bílé barvy lze docílit neuvěřitelně efektních výsledků. Najdeme ji na dřevěných naolejovaných podlahách, na hrubě drásaném dubovém nábytku, na mramorovém obkladu a dokonce i na lněném povlečení a závěsech. To vše se dokonale snoubí s šedými až béžovými odstíny hrubého starého dřeva, což umožňuje odraz světla, které dovnitř proniká přes koruny stromů rostoucích kolem domu.

Obytný prostor je rozdělen zvýšeným stropem na dvě části

Dům má dvě podlaží. Vstupní hala je propojena se dvěma prostornými šatnami a po přilehlém schodišti se dostanete do také sauny i do pracovny.

Celému obytnému prostoru vévodí velká místnost, která je díky částečně zvýšenému stropu opticky rozdělená na dvě části. V té nižší je umístěná kuchyň s jídelnou a v té vyšší je obývací pokoj s krbem a dveřmi na obytnou terasu vybavenou bazénem.

Ve druhém podlaží se nachází intimní zóna, do níž patří tři ložnice, šatna a dvě koupelny.

Text: Ivana Kukalová

18.5.2017 10:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist