Kančí steak na smetanové omáčce s kumquatovým kompotem, brusinkovým želé a perníkovým knedlíkem

Zvěřinové pokrmy jsou velmi příjemným a stejně tak i zdravím a výživným zpestřením jídelníčku. Dnes nejsou potřebné suroviny nedostupné a ani jejich úprava není z těch nejnáročnějších. Pokud máte alespoň nějakou základní zkušenost s pečením, mělo by se vám vše podařit. A pokud používáme víno jako ingredienci pro přípravu pokrmu, pak pamatujme, že jaké víno použijeme, takové jídlo bude. Ideální je vařit s takovým vínem, které pak budeme podávat a pít.

Apropos, pokud používáme víno jako ingredienci pro přípravu pokrmu, pak pamatujme, že jaké víno použijeme, takové jídlo bude. Ideální je vařit s takovým vínem, které pak budeme podávat a pít.

Kančí panenku očistíme a obalíme ve směsi drceného pepře, jalovce a čerstvého rozmarýnu. Fix nadivoko Chef nasypeme do vlažné vody a provaříme. Váleček panenky opečeme ve vyšší pánvičce ze všech stran, pak ji přendáme do vyhřáté trouby a necháme 15 minut dozrát. Do výpeku po panence nalijeme uvařenou omáčku, podle potřeby zahustíme jíškou a zjemníme smetanou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Sušené brusinky pozvolna dusíme v červeném víně, případně doléváme vodou. Měkké brusinky zahustíme pektinem, nalijeme do formičky a necháme vychladit. Na másle rozpustíme  cukr, přidáme  oprané rozpůlené kumquaty a krátce orestujeme.

A perníkový knedlík by neměl chybět

Veka 150 g, perník na strouhání 150 g, mléko 220 ml, vejce 1 ks, sůl, hrubá mouka 60 g, mletá skořice, strouhaný muškátový ořech, kypřící prášek do perníku 15 g, máslo na pomaštění

Veku a perník nakrájíme na menší kostky. Z vajec, mléka a mouky uděláme těstíčko, dochutíme solí, mletou skořicí a muškátovým oříškem. Těstíčko promícháme s nakrájeným pečivem, ihned zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 10 minut stát. Párátkem uděláme několik vpichů, knedlíky se pak nesrazí. Knedlíky vaříme v páře 25 minut.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Suroviny, které budete potřebovat

1,5kg panenky z kance
jalovec
rozmarýn
hrubě drcený pepř
olej na opékání
82g CHEF Fix nadivoko
1l vody
250 ml smetany na vaření
100g másla
50g cukru
200g kumquaty
50g sušených brusinyk
100 ml červeného vína (nepodceňujte kvalitu!)
pektin

Další recepty

Red.
Foto Nestlé Professional

25.4.2008 2:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist