Čokoláda jako pamlsek pro slavnostní chvíle je naše evropské čokoládové novum. Dříve byla „pokrmem Bohů“ a byla podávána např. bojovníkům těsně před vypuknutím bitvy. Zdroj: archiv redakce
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA
Pití čokolády bylo v rámci Evropy tradičnější, než její pojídání. Zdroj: archiv redakce
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA
Prodejci a hlavně výrobci kvalitní a tzv. pravá, tedy hořké, byť nekořeněná čokolády, udávají na obalu procenta obsahu čistého kakaa. Čokoláda je věda, podobně jako víno. Obsah 70% kakaa je už výraznou, i když ne jedinou známkou kvality. Zdroj: archiv redakce
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA
Dnes existuje tisíc a jedna a ještě jedna varianta na čokoládu jako nápoj. Jedno by ale mělo být všem společné. Základní surovinou musí být kakao z kakaových bobů. Stačí jedno pozřít skutečnou čokoládu a pak už se člověk nikdy nenechá nachytat. Zdroj: archiv redakce
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA
Aztékové, jejichž kultura je pro nás např. díky jejich schopnosti stavět nezáviste na obyvatelích Egypta pyramidy zcela záhadou, připravovali čokoládu jako svého druhu obřadní nápoj na povzbuzení svých sil. Zdroj: archiv redakce
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA
Aztéčtí indiáni používají pří přípravě čokolády dodnes koření, např. chilli. Zdroj: archiv redakce
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA
Související články: Jednoduše: ČOKOLÁDA