Interiér rekonstruovali z finančních důvodů postupně. Výsledkem je něžný interiér ve skandinávském stylu

Mladí manželé si pořídili starší, zhruba 100 let starý rodinný domek. Nejprve mu pořídili nový venkovní kabát s novými okny, fasádou a střechou. Rekonstrukce byla ale nutná i v interiéru. Vzhledem k tomu, že paní byla na mateřské dovolené, muselo se vše udělat v co možná nejúspornější variantě a postupně.

tom2958-kopie-1100x618.jpg Celá galerie 26 Zdroj: Volfová Design

Když se po nástupu manželky rodinná finanční situace zlepšila, přistoupili k rekonstrukci interiéru. Jelikož si ale manželé nevěděli rady, oslovili ke spolupráci designérku Lucii Volfovou ze studia Volfová Design. Ta po domluvě s manželi vytvořila tzv. mood board, kde zohlednila preferovaný styl vybavení a barev. Po odsouhlasení mood boardu vytvořila 3D vizualizaci a začalo se s rekonstrukcí.

Začalo to obývacím pokojem

Nejprve bylo v plánu vytvoření nového obývacího pokoje. Ten vznikl spojením dvou menších pokojíků, kde původně byly herna a provizorní šatna.

Vzhledem ke staršímu vybavení bylo potřeba udělat vše nové. Nové podlahy, topení, elektřina. Zároveň se udělaly předstěny ze sádrokartonu, aby se mohly zateplit zdi.

Práci odvedli tatínci obou manželů. Jeden si rozumí se zedničinou a druhý je elektrikář. Designérka po dokončení stavebních prací zajistila vybrané vybavení a doplňky, které následně umístila do nového obývacího pokoje.

Druhá etapa rekonstrukce proběhla v ložnici

Po nějaké době, kdy manželé uvolnili pokoj v horním patře, aby každé dítě mohlo mít svůj prostor, se opět rozhodli oslovit designérku Lucii Volfovou s prosbou o vyřešení prostoru pro novou ložnici a nejlépe i úložný prostor, kterého je v domě nedostatek.

Lucie navrhla řešení v podobě nové příčky, kde vznikl nový prostor pro ložnici a šatnu, která je součástí ložnice. Manželé tentokrát nechali vše na designérce, tzn., se jednalo o realizaci na klíč.

Preferovaný styl zůstal stejný jako v obývacím pokoji, tzn. skandinávský, s prvky vintage stylu. Po vytvoření a odsouhlasení mood boardu se začalo s pracemi.

V ložnici byly na jednu ze stěn použity tapety v dekoru palubek, na podlahu měkoučký koberec. Pro optické zakončení stěn byly použity ozdobné stropní a podlahové lišty. Sametové svítidlo ladí se závěsy. Pro spaní si manželé přáli moderní boxspring s vysokým čalouněným čelem.

V šatně se nechaly udělat na míru policové regály. Aby se místnost ložnice uzavřela od zbytku chodby byly použity posuvné dveře do pouzdra.

Kuchyně za hubičku

Nakonec došlo i na chodbu a kuchyň. Původní kuchyňskou linku upravili velmi levně ale s velkým efektem. Radikální proměny dosáhli přestřením a následným napatinováním skříněk a výměnou úchytek.

Ke sjednocení a optickému zvětšení prostoru zvolila designérka béžovou vinylovou podlahu. Před pokládkou vinylu se ale musela podlaha vylít a zarovnat. V chodbě se pak také vyměnily dveře, aby byly ve stejném dekoru, jako jsou do ložnice. Původní bílý radiátor natřeli na černo.

Použitím světlých barev tak prostor ložnice a chodby s kuchyní působní sjednoceně a útulně stejně jako obývací pokoj. Vše tak spolu perfektně ladí.

21.1.2021 10:30 | autor: Z dostupných zdrojů vytvořila redakce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist