Hraběnčiny řezy: sladká silvestrovská pochoutka

Na silvestrovském menu by rozhodně nemělo chybět něco sladkého. Právě pro tento účel jsou velmi vhodné například tyto slaďoučké Hraběnčiny řezy.

111487-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1 máslo
4 vejce
15 dkg mletého cukru
20 dkg jemného pískového cukru
1 vanilkový cukr
40 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
6 jablek
strouhanka
ořechy

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Máslo, mletý cukr a žloutky utřeme do pěny, pak přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva.

2. Zpracujeme v tuhé těsto. 2/3 těsta rozválíme a nejlépe mokrýma rukama rozetřeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. 1/3 těsta dáme do ledničky ztuhnout.

3. Těsto posypeme nakrájenými ořechy. Na hrubém struhadle postrouháme jablka a nasypeme je na ořechy. Vše posypeme vanilkovým cukrem.

4. Z bílků ušleháme sníh za současného přidávání jemného pískového cukru.

5. Sníh rozetřeme na jablka a nakonec na řezy nastrouháme 1/3 těsta z ledničky.

6. Pečeme na mírný „plamen“ v troubě.

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

28.12.2010 2:18
Více o tématu: cukrledničkytěsto

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist