Hraběnčiny řezy: sladká silvestrovská pochoutka

Na silvestrovském menu by rozhodně nemělo chybět něco sladkého. Právě pro tento účel jsou velmi vhodné například tyto slaďoučké Hraběnčiny řezy.

INGREDIENCE:

1 máslo
4 vejce
15 dkg mletého cukru
20 dkg jemného pískového cukru
1 vanilkový cukr
40 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
6 jablek
strouhanka
ořechy

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Máslo, mletý cukr a žloutky utřeme do pěny, pak přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva.

2. Zpracujeme v tuhé těsto. 2/3 těsta rozválíme a nejlépe mokrýma rukama rozetřeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. 1/3 těsta dáme do ledničky ztuhnout.

3. Těsto posypeme nakrájenými ořechy. Na hrubém struhadle postrouháme jablka a nasypeme je na ořechy. Vše posypeme vanilkovým cukrem.

4. Z bílků ušleháme sníh za současného přidávání jemného pískového cukru.

5. Sníh rozetřeme na jablka a nakonec na řezy nastrouháme 1/3 těsta z ledničky.

6. Pečeme na mírný „plamen“ v troubě.

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

28.12.2010 2:18
Více o tématu: ledničky

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist