Hovězí nadivoko s bramborovým špekovým knedlíkem a zeleninovou roládou

Při vyslovení slova „knedlík“ se možná mnohý milovník dobrého jídla začne ošívat. Boom středomořské kuchyně, stejně jako zpřístupnění kuchyně francouzské či italské tak trochu likviduje zájem o tradiční česká jídla. Kulinářské umění není věcí nacionální, je prostě jen škoda knedlíky zavrhnout jednou pro vždy, ať už jsou to ty „české“ a nebo „vídeňské“.

125173-1100x618.jpg Celá galerie 2 Zdroj: archiv redakce

Hovězí maso opečeme na tuku a zalijeme směsí Fix nadivoko Chef rozmíchanou ve studené vodě. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek dolijeme vodou nebo vývarem a podle potřeby zahustíme. Na fólii dáme spařené plátky mrkve, které pomažeme bramborovou kaší a rozmačkaným uvařeným celerem. Roládu zabalíme tak, aby byl uprostřed  zelený chřest.

Bramborový špekový knedlík

Směs na Bramborové těsto nasypeme do mísy, přidáme vodu, vejce, nakrájenou a nasucho opečenou veku a orestované kostky uzeného masa s pórkem. Společně zamícháme a necháme asi 5 minut odpočinout. Z těsta tvoříme libovolné tvary knedlíků, které uvaříme v konvektomatu v páře.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Suroviny:

1kg zadního hovězího
82g směsi Nestelé „Cheff fix nadivoko“
1l vody a stejné tuku na opečení masa
100g mrkve
50g řapíkatého celeru
30g mangoldy
100g zeleného chřestu

Dorty – inspirativní fotogalerie

Suroviny na přípravu knedlíků: 

450 g bramborového těsta Maggi,
jedno vejce
0,6l vody
150g  veky
150g libového uzeného masa
50g půrku

Další recepty

materiál a foto Nestlé Professional

16.4.2008 1:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist