Harmonie a čistota linií jsou hlavními devizami moderního bytu

Ukázkový projekt, jak lze pojmout přestavbu bytu z druhé poloviny minulého století a přetvořit ho v ryze současný interiér, kde lze příjemně žít a tvořit.

ritmonio-_studiomurr-2-1100x618.jpg Celá galerie 10 Zdroj: Studio Murr

Rekonstrukci bytu ze 70. let v italském Coratu pojalo studio Murr jako funkční restyling starého prostoru se současnou náladou. Celý byt byl nově rozdělen příčkami vydělující jednotlivé zóny, které umožňují efektivní pohyb prostorem a zároveň vyžívají hry světla dopadajícího velkými okny. Světelnou hru podporují umístěné LED pásky v podhledech, nábytku a policích.

Přírodní tóny pro příjemné bydlení

Obývací pokoj ovládají teplé přírodní tóny světle šedé a béžové. Je skutečnou srdeční komorou domu, ze které proudí tepny k dalším důležitým částem – kuchyni a jídelně na straně jedné a odpočinkové části na té druhé. Díky tomu, že jsou oba průchody vysoké, zakončené v rovině se stropem, působí velmi elegantně a přilehlé chodby se stávají organickou součástí obýváku. Mezi nimi je umístěna TV sestava s policemi.

Jídelna je součástí obývacího prostoru a navazuje průchodem v čelní stěně na kuchyň, jejíž velkou devizou je okno po celé její šířce. Přírodní dubové parkety jen podtrhují eleganci hlavní obytné části.

Duchovní centrum

Druhý průchod v čelní stěně obýváku vede do ateliéru – prostoru vyhrazeného k přemýšlení a odpočinku osvětleného velkými okny vedoucími na ulici. Knihovna navržená na míru dokonale zapadá do prostředí, vyznačuje se čistotou linek a praktičností. Na tuto místnost navazuje hlavní ložnice, pokoj pro hosty a prádelna.

Koupena jako soukromé lázně

Hlavní koupelna navazuje na rafinovanou estetiku celého bytu. Velkoformátová porcelánová dlažba vzhledu pohledového betonu je doplněna jednoduchým nábytkem barvy petrol.

Zajímavým detailem jsou podomítkové baterie v Ritmonio Diametro 35 v bílé povrchové úpravě, které podtrhují naprostou harmonii s čistotou projektu.

Sprchový kout je navržen jako místo pohody a péče: Díky vodopádu sprchy a chromoterapie se soukromý prostor proměnil v opravdové lázně.

9.10.2019 10:30 | autor: Kateřina Šedivá

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist