Děti už jsou velké, je čas zařídit si nově dům

Mnoho rodičů čeká, až děti odrostou, aby se vrhli na velkou rekonstrukci domu či bytu. Do té doby nebyl čas, peníze nebo obojí. Pojďme se podívat, jak si nový domov zařídili majitelé domu v Nýřanech, který obývají se svým psem Oskarem.

A vzali to pěkně od podlahy. Nový kabát získala nejen vstupní hala ale i velký obývací prostor. Možná je k radikální proměně inspirovali jejich děti, kteří si zakládají rodiny a budují vlastní domovy. Nic neponechali náhodě a návrh i realizaci svěřili designérce Kristině Proškové z KP Interiors.

Blok na míru do předsíně

Původní velkoryse pojaté vstupní hale dodala šmrnc neobvykle řešená skříň se zabudovaným sezením vyrobená na míru prověřeným truhlářem. Celý blog působí jako dům v domě a ukrývá v sobě velkou šatní skříň s botníkem. Po obvodu instalované věšáky slouží k odložení věcí každodenní potřeby či kabátů návštěv.

Na podlaze zde ponechali původní dlažbu, která byla v mimořádně dobré kondici a v prostoru vypadá pořád dobře díky nadčasovému vzoru a neutrální barevnosti.

Krb jako srdce domova

Podlahu v obývacím prostoru opatřili novou vinylovou podlahou v dekoru běleného dubu. Materiál volili s ohledem na čtyřnohého obyvatele domu a vybírali tak, aby podlahová krytina neklouzala a zároveň byla odolná vůči psím drápkům.

Nepřehlédnutelnou dominantou se stal krb umístěný ve sloupu v prostoru. „Majitelé se jen tak mimo řeč zmínili, že by se jim líbil krb a že by byla možnost umístit ho sem, že by tu mohl vést komín… A tak jsme neváhali a vložili do obýváku krb, který považuji za nutnou součást každého rodinného domu,“ vysvětluje Kristina, proč se neváhala pustit do tak náročné stavby.

Přírodní kámen na stěnách

Při vstupu každého zaujme volba přírodního kamene coby obklad stěn. Ten v kombinaci s hnědošedou omítkou prostor zabydluje a zútulňuje. Zároveň pomáhá komunikovat s venkovním prostorem, který do interiéru prostupuje velkými okny. Navíc skvěle doplňuje tóny šedé a žluté nábytku a doplňcích.

Jediným nábytkem, který přestavbu přežil, je jídelní stůl s židlemi umístěný na vyvýšeném pódiu v těsném sousedství kuchyně. Veškeré osvětlení pochází od firmy LEDKO Králův Dvůr. Křeslo a stůl vybrala designérka v Ikea a ostatní nábytek vyrobil na míru truhlář.

Nadšení jsou nejen majitelé, ale i Oskar.

Text: Kateřina Šedivá
Foto: Biano.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist