Chřestový koláč

Než se pustíte do složitější úpravy chřestu, zkuste tu úplně nejjednodušší a zároveň velice oblíbenou.

Oloupaný chřest uvařte v osolené vodě, vyndejte ho, nechte okapat a položte na talíř. Potom ho pokapejte olivovým olejem a přidejte k němu vařené nové brambory. Tato úprava je opravdu jednoduchá a rychlá, přitom dává vyniknout přirozené chuti chřestu.

Suroviny

těsto:

200 g hladké mouky
80 g másla
2 žloutky
80 g zakysané smetany
5 g soli

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

náplň:

60 g sušené šunky
20 g strouhaného parmazánu
250 g bílého chřestu
250 g zeleného chřestu
200 ml smetany
50 g strouhaného ementálu
sůl, pepř 

Příprava

Mouku promícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl a zpracujeme. Hotové těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté ho rozválíme na tenčí plát (2-3 mm), který vložíme do formiček nebo na plech. Na něj poklademe plátky šunky a nasypeme třetinu parmazánu. Očištěný chřest nakrájíme na plátky, promícháme se smetanou, parmazánem a ementálem, jemně osolíme, opepříme a navršíme do formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C. Koláč chutná nejlépe vlažný.
Další recepty
Red.
Zpracováno z materiálu Nestlé

Dorty – inspirativní fotogalerie


Autorem receptu je Tomáš Konopka, profesionální kuchař a držitel zlaté, bronzové a několika stříbrných medailí z mezinárodních kulinářských soutěží Culinary Advisor Nestlé Professional
4.4.2008 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist