Byt jako ze žurnálu může být i v paneláku

Panelákové byty nemají dobrou pověst – nekvalitní provedení, nevhodné dispozice, miniaturní koupelny a zoufalé kuchyně. Dnes vám ukážeme panelový interiér, který rekonstrukce povýšila na novou úroveň.

cerveny-vrch-foto-0-1100x618.jpg Celá galerie 23 Zdroj: DesignPro.cz

Majitelé panelákového bytu se obrátili na designéry Zuzanu Řepíkovou a Ondřeje Krynka ze studia DesignPro s žádostí o rekonstrukci, která by nemoderní interiér ze 70. let přenesla do nového tisíciletí. Připravili několik variant řešení, z navržených dispozic si klient vybral tu nejodvážnější.

Podívejte se na videoprohlídku:

Všechno musí pryč

Bourání se týkalo všech příček i nevyhovujícího umakartového jádra. Z malého 2+1 o rozloze 55 m2 vznikla nová dispozice 2+kk se samostatnou šatnou. Sloučením koupelny a WC a jejich přesunutím na místo kuchyně, vznikla krásná světlá koupelna s velkým oknem. Kuchyně našla nové místo v rozšířeném obývací pokoji.

„Chtěli jsme špatnou pověst panelových bytů obrátit v náš prospěch a sbroušením stropu v obývacím pokoji jsme přiznali betonový panel. Ten nám pomohl vnést do prostoru neobyčejnou texturu, od které se odvíjel výběr zbylých materiálů. Surový a tmavší strop jsme doplnili šedými tóny, světlým březovým dřevem a přírodními materiály v celém bytě,“ vysvětlují designéři z DesignPro koncepci svého návrhu.

Hrátky s geometrií

Jako kontrast šedého ladění interiéru vystupuje zářivě bílá kuchyňská linka vložená do velkého kvádru. Vstupní chodba funguje jako šedý tunel, který ústí do této světlé kuchyně, kam vás to táhne hned od vstupu.

Motiv kvádru se opakuje v ložnici ale s opačným barevným laděním – vložením tmavé do světlého prostoru. Je v něm umístěné lůžko obklopené úložnými prostory. Zbytek pokoje tak zůstal vzdušný a světlý jen s pracovním stolem a policemi namísto knihovny.

Ložnice se dá od obýváku oddělit posuvnými dřevěnými dveřmi, které při plném otevření splynou s okolním nábytkem. Je tedy čistě na obyvatelích, jestli bude dispozice zcela otevřená a zda budou byt vnímat jako jeden celek.

Celým interiérem se prolínají diagonálně natočené prvky, které korespondují s polygonovou hravostí ručně malovaného portrétu Marilyn Monroe, která dodává bytu na originalitě a jedinečnosti.

Název projektu: Červený Vrch
Lokalita: Červený Vrch, Praha
Autor: Ing. arch. Zuzana Řepíková, Ondřej Krynek
Investor: Soukromý
Realizace: 2018
Podlahová plocha: 55 m2
Použité značky: House Doctor (židle, nástěnná svítidla, závěsné svítidlo, taburet, svítidlo koupelna), Bloomingville (retro žárovky), Hübsch (polštáře), Ferm Living (stolek), Bontempi Casa (pracovní židle), Bolia (zrcadlo), Ikea

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist