Byt designérky získal díky černé barvě a dřevu punc elegance

Tentokrát vás zveme na návštěvu přímo k bytové designérce Kataríně Kyman Haruštiakové ze slovenského studia Interiero. Podívejte se, jak vypadá její vlastní bydlení po různých přestavbách a dalších nezbytných úpravách interiéru.

Změny prováděli už během výstavby

Představíme vám byt ve slovenské Banské Bystrici, který patří interiérové designérce. Ačkoli se může zdát, že 65 metrů čtverečních v novostavbě bude dokonale splňovat představy mladé rodiny o moderním bydlení, ukázalo se, že to není tak docela pravda. Naštěstí mohla majitelka ovlivnit dispozici bytu už během výstavby objektu.

Úpravou prošly koupelna a společný prostor kuchyně s obývákem. Díky tomu, že se zrušila dělicí příčka mezi chodbou a kuchyní s obývacím pokojem, vznikl prostor pro větší kuchyňskou linku a jídelní stůl. Ten sice původně nebyl v plánu, ale záhy se ukázalo, že barový pult rozhodně nenaplňuje představu majitelů o rodinném stolování. A přitom vzájemná pospolitost, kterou bezesporu právě společné setkávání u jídla je, pro ně byla jedna z hlavních priorit. Interiéru to velmi prospělo. Rázem se stal vzdušnější a průchodnější.

Magie černé kuchyně

Představu o černé kuchyni měla Katarína předem danou, takže zbylý interiér přizpůsobila tak, aby s ní ladil. Kuchyňská linka zde vlastně tvoří oboustranně funkční dělicí stěnu. To samé platí i pro televizní skříňkovou sestavu. Designérka totiž ve vlastním bydlení upřednostňuje praktičnost takto řešeného nábytku a využívá každý kousek prostoru. To se týká i rostlin v květináči, který je součástí televizní stěny.

Důležitá je kvalita

Interiéru dominuje kombinace černé barvy a dřeva. Ke skvělému výsledku přispěl také výběr kvalitních materiálů a zařizovacích prvků. Kontrast k rovným nábytkovým liniím tvoří velmi pohodlná sedačka s oblými opěrkami na ruce a lustr. Oba tyto kousky jsou srdcovými záležitostmi majitelky.

S matným povrchem nábytku příjemně koresponduje lesklá plocha z černého kouřového skla. Další výhodou je, že je přes tuto skleněnou plochu, která se nachází v kuchyňské části, vidět do chodby na vstupní dveře a naopak.

Důvtipně uspořádaná koupelna

V koupelně designérka se rozhodla provést změnu v původním projektu a vyměnila vanu za sprchový kout. Díky tomu tady vznikl šikovný úložný prostor, kam se dá schovat pračka i sušička. Vizuálně tyto spotřebiče nijak neruší, protože jsou umístěné za dveřmi. Celý prostor pak opticky zvětšuje světlý velkoformátový obklad na stěnách. K tomu ještě přispívá nepřímé LED osvětlení, které je osazené přímo do koupelnového nábytku.

Hra se světly

Designérka si pohrála s celkovým nasvícením interiéru. Tmavou plochu nábytku zajímavě využila coby podklad pro nepřímé nasvícení obytného prostoru pomocí LED. „Jak je důležité nasvícení interiéru ukáže až tmavý nábytek, který daleko víc pohlcuje světlo,“ vysvětluje Katarína. A tak příjemný a hřejivý pocit umocňuje nejen vůně dřeva, ale i vizuální světelné „efekty“.

25.4.2018 10:30 | autor: Ivana Kukalová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist