Brokolicový krém jako zdravá delikatesa

Brokolice není na našem trhu již žádnou novinkou, ale i tak jsou pokrmy připravené z této zeleniny v tuzemských restauracích stále ještě poměrně výjimečné a pokud bychom hodnotili nejen výskyt, ale i kvalitu takových pokrmů, pak je slovo „výjimka“ opravdu na místě. Zkuste si doma připravit jednoduchý, elegantní a chutný brokolicový krém, který můžete použít jako velmi efektní pomazánku, předkrm či svačinu.

Brokolice pochází pravděpodobně z Apeninského poloostrova a proto ji najdeme nejvíce zastoupenou právě v italské kuchyni. Brokolice je velmi chutná, je vyhledávaný pro svou až krémovou jemnost, je elegantní a schopná stát se přílohou i hlavní součástí pokrmu. Můžeme ji upravovat v podstatě všemi myslitelnými způsoby.

TIP: protože je brokolice jemným lehce stravitelným pokrmem, je vhodná také pro děti. Obsahuje velké množství vitamínů, zejména vitamínu C, kterého má více než citron, působí protizánětlivě a čistí organizmus.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Brokolicový krém

Budeme potřebovat půl deci olivového oleje, který svou kvalitou ovlivní kvalitu jídla, dále, trochu na jemno posekané pažitky, 20 dkg naklíčené pšenice, samotnou brokolici (cca 1/5 kg ) a sůl.

Očištěnou brokolici očešeme a ružičky nasypeme do mixéru společně s pšenicí, cibulí a olejem. Přidáme špetku soli a vše cca 5 minut mixujeme. Hotový krém posypeme pažitkou, ale můžeme zvolit i jiné dochucení a podáváme např. jako předkrm s opečenou bagetou či celozrnným chlebem.

Další recepty

Red.
foto archiv redakce

Dorty – inspirativní fotogalerie

24.11.2008 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist