Bílý nábytek a dveře prosvětlily interiér zrenovovaného domu na Hřebenkách

Architekt Filip Havliš se svým týmem z ateliéru NEW HOW architekti během dvou let navrhli a zrealizovali rekonstrukci velmi pěkného domu v krásném prostředí na pražských Hřebenkách. Projekt je zaujal již od začátku netradičním řešením a kvalitou bydlení, která byla v době jeho vzniku (přelom 60. a 70. let minulého století) velmi komfortní.

10-1100x618.jpgCelá galerie 30 Zdroj: Robert Žákovič

Majitel se rozhodl pro rekonstrukci až po několika letech bydlení

Dům se nachází v kolonii řadových rodinných domků, kterou pro sebe v letech 1968 až 1973 vybudovala skupina architektů a inženýrů z ČVUT. Jedná se o velmi zajímavé místo, které je ukryté v zeleni. Když tento objekt koupil jeho současný majitel, téměř ihned se do něj nastěhoval.

Dům sice v roce 1996 zdařile rekonstruoval předchozí majitel, ale ten současný se přece jen po čase užívání rozhodl pro celkovou renovaci. S tímto požadavkem se obrátil na ateliér NEW HOW. Především chtěl zesvětlit interiér, který se mu zdál příliš tmavý.

„Věděli jsme, že není třeba se pouštět do zásadních úprav, spíše šlo o to využít a doplnit stávající kvalitu. Odstranili jsme starou tmavě hnědou dlažbu a nahradili ji světlou velkoformátovou dlažbou a podlahovým topením. Původní tmavě hnědý odstín jsme nechali jen na okenních rámech. Všechny ostatní konstrukce, především interiérové dveře, jsme vyměnili za nové bíle lakované,“ uvádí Filip Havliš.

Skvělým akcentem je dubová dýha

Bílá je oblíbenou barvou v interiérech, jejichž obyvatelé touží po vzdušnosti a dostatečném prosvětlení. Proto i v domě na Hřebenkách architekti navrhli nové bílé, lakované, interiérové vybavení, které zvýraznili detailem olejované dubové dýhy.

„Klient měl některé původní oblíbené bytové doplňky, které si chtěl ponechat. Tím, že jsme jimi doplnili interiér, to celku prospělo. Aby celková barevnost nebyla příliš fádní, zachovali jsme dřevěné podlahy z průmyslové mozaiky a v interiéru část stěn z lícových cihel,“ upřesňuje architekt. Motiv cihel nenásilně propojuje interiér s exteriérem.

„Vnější vzhled jsme nechali jen opravit a očistit. Inovovaný je tak pouze hlavní vstup, který nově chrání před deštěm skleněná stříška s nerezovou konstrukcí na popínavou zeleň,“ dodává Filip Havliš.

 

21.11.2018 5:30 | autor: Ivana Kukalová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist