INGREDIENCE:
2 lžíce cukru krupice
1/2 lžicky mleté skořice
1 listové těsto
1 bílek, lehce šlehaný
Na ozdobu:
2,5 m stuha, nakrájíme na 10 kusů
Dorty – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Předehřejeme troubu na 200 ° C. Na plech rozprostřeme pečící papír.
2. V misce smícháme cukr se skořicí.
3. Listové těsto překrojíme na dvě půlky. Obě půlky listového těsta potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme směsí cukru a skořice.
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
4. Pomocí ostrého nože nakrájíme listové těsto na 1cm tlusté pásy na šikmo. Nakrájené proužky těsta jemně spiralovitě zatočíme a položíme na plech.
5. Pečeme v troubě po dobu 10 minut nebo do zlatova. Po upečení přendáme tyčinky z plechu na talíř a necháme vychladnout.
6. Použijeme 1 kus stuhy a svážeme 3-4 tyčinky dohromady, aby se utvořil malý ozdobný svazek. Opakujeme se zbývajícími tyčinkami a stuhou.
Pokud milujete čokoládu, pak můžete skočicové tyčinky dozdobit tím, že je z části ponoříte do rozpuštěné mléčné nebo hořké čokolády a navíc je klidně posypte barevnou cukrářskou rýží nebo nasekanými oříšky.
Doba přípravy: 30 min
Dobrou chuť!
Foto: taste.com.au