Living > Recepty > Recepty > Recepty: Hovězí Bourguignon

Recepty: Hovězí Bourguignon zasytí a zahřeje

27. 1. 2015 | Recepty

Čím se nejlépe zahřát, než dobrým horkým pokrmem, jako je hovězí bourguignon? Uvařte si ho podle našeho receptu. Přejeme vám dobrou chuť.

Recepty:  Hovězí Bourguignon

INGREDIENCE:

800 g  hovězího masa zadního
350 ml  červeného vína
100 g  žampionů
1 svazek čerstvých bylin - petrželky, tymiánu, bobkového listu a rozmarýnu
3 ks stroužky česneku
2 ks mrkve
2 ks cibule
3 lžíce olivového oleje
70 g másla
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček černého pepře
hovězí vývar dle potřeby
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (3x3 cm) a promícháme v míse s cibulí a mrkví nakrájenou na kolečka a na plátky nakrájeným česnekem.

2. Zalijeme červeným vínem, přidáme svazek bylin a necháme v chladu marinovat do druhého dne.

3. Druhý den slijeme přes síto víno a vybereme okapané maso a zeleninu. Bylinky vyndáme a spolu s marinádou uschováme na pozdější použití.

4. V širším hrnci se silnější stěnou zprudka za stálého míchání osmahneme okapané maso a zeleninu.

5. Mírně osolíme a okořeníme pepřem, přidáme marinádu, bylinky a na půlky nakrájené žampiony.

6. Přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném plameni dusit, pozvolna, tak 3 hodiny, směs podle potřeby podléváme teplým hovězím vývarem.

7. Máslo dáme do menší mističky, přidáme k němu mouku a prsty třeme dohladka. Z máslové směsi vytvoříme dvě menší kuličky a těmi zahustíme bourguignon. Poté ochutíme protlakem a ještě krátce povaříme.

8. Bourguignon servírujeme s různě upravenými brambory, těstovinami nebo čerstvou bagetou.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 3 hod 20 min plus doba marinování

Dobrou chuť!

Foto: manusmenu.com

Dále čtěte

Recept pro vás dva: nakládané hovězí filety Cali

Recept pro vás dva: nakládané hovězí filety Cali

Romantická večeře s exotickým a chutným jídlem, které dokáže připravit i takový v uvozovkách kuchař, který si na náročnější vaření zatím mnoho netroufá. Tedy takovým způsobem by bylo možné charakterizovat přípravu nakládaných hovězích filetů Cali, jehož recept pochází z Jižní Ameriky.

Recepty: Dušené hovězí - Beef Stew

Recepty: Dušené hovězí - Beef Stew

Vynikající irské tradiční jídlo, které vám vrátí úsměv do zrmrzlých tváří. I když dušení pokrmu trvá trochu déle, příprava je kupodivu velmi jednoduchá. Jako přílohu můžete zvolit křupavý chléb.

Komentáře ke článku

Přidat komentář
  • Od: Ferin, 3. 2. 2015

    Hovězí Bourguignon?!?!?! Co to překláídalo za šílence?? Snad boeuf bourguignon nebo hovězí po burgundsku. Takto to nedává žádnej smysl.

Vložit komentář




Nejste přihlášen/a, proto opište text, který vidíte na obrázku níže.

captcha

Doporučená témata

interiér, bydlení, kuchyně, ložnice, koupelna, nábytek

Rostlina dne

Zběhovec

Zběhovec

Tvoří nadzemní výhony a malé, vzdušné růžice. Významná půdopkryvná rostlin, která dokáže vytvořit celé koberce...

Atlas rostlin

Diskutujte o bydlení na fóru

(26 433 aktivních uživatelů 73 128 témat)

Poslední příspěvky

Pavel.S
od: Pavel.S | 28. 08. 2016, 15:15

Děkuju za rady, konzultovali jsme to nakonec s ... Číst

Beky
od: Beky | 28. 08. 2016, 12:40

Bibi,díky moc receptík je podobný co tu dá... Číst

kvetinka272
od: kvetinka272 | 28. 08. 2016, 11:14

Přeji krásnou sluníčkovou neděličku Včera js... Číst

eleanoa
od: eleanoa | 28. 08. 2016, 10:56

Ahoj, my taky nakonec koupili kávovar za 15 tis... Číst

Bohaté fotogalerie
plné inspirace a trendů
Postupy a návody
na tvoření dekorací a úpravy bytu
Nejdéle žijící fórum
o bydlení na českém internetu
Lifestylový magazín
s 13-ti letou tradicí
TOPlist