Living > Recepty > Recepty > Recepty: Hovězí Bourguignon

Recepty: Hovězí Bourguignon zasytí a zahřeje

27. 1. 2015 | Recepty

Čím se nejlépe zahřát, než dobrým horkým pokrmem, jako je hovězí bourguignon? Uvařte si ho podle našeho receptu. Přejeme vám dobrou chuť.

Recepty:  Hovězí Bourguignon

INGREDIENCE:

800 g  hovězího masa zadního
350 ml  červeného vína
100 g  žampionů
1 svazek čerstvých bylin - petrželky, tymiánu, bobkového listu a rozmarýnu
3 ks stroužky česneku
2 ks mrkve
2 ks cibule
3 lžíce olivového oleje
70 g másla
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček černého pepře
hovězí vývar dle potřeby
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (3x3 cm) a promícháme v míse s cibulí a mrkví nakrájenou na kolečka a na plátky nakrájeným česnekem.

2. Zalijeme červeným vínem, přidáme svazek bylin a necháme v chladu marinovat do druhého dne.

3. Druhý den slijeme přes síto víno a vybereme okapané maso a zeleninu. Bylinky vyndáme a spolu s marinádou uschováme na pozdější použití.

4. V širším hrnci se silnější stěnou zprudka za stálého míchání osmahneme okapané maso a zeleninu.

5. Mírně osolíme a okořeníme pepřem, přidáme marinádu, bylinky a na půlky nakrájené žampiony.

6. Přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném plameni dusit, pozvolna, tak 3 hodiny, směs podle potřeby podléváme teplým hovězím vývarem.

7. Máslo dáme do menší mističky, přidáme k němu mouku a prsty třeme dohladka. Z máslové směsi vytvoříme dvě menší kuličky a těmi zahustíme bourguignon. Poté ochutíme protlakem a ještě krátce povaříme.

8. Bourguignon servírujeme s různě upravenými brambory, těstovinami nebo čerstvou bagetou.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 3 hod 20 min plus doba marinování

Dobrou chuť!

Foto: manusmenu.com

Dále čtěte

Recept pro vás dva: nakládané hovězí filety Cali

Recept pro vás dva: nakládané hovězí filety Cali

Romantická večeře s exotickým a chutným jídlem, které dokáže připravit i takový v uvozovkách kuchař, který si na náročnější vaření zatím mnoho netroufá. Tedy takovým způsobem by bylo možné charakterizovat přípravu nakládaných hovězích filetů Cali, jehož recept pochází z Jižní Ameriky.

Recepty: Dušené hovězí - Beef Stew

Recepty: Dušené hovězí - Beef Stew

Vynikající irské tradiční jídlo, které vám vrátí úsměv do zrmrzlých tváří. I když dušení pokrmu trvá trochu déle, příprava je kupodivu velmi jednoduchá. Jako přílohu můžete zvolit křupavý chléb.

Komentáře ke článku

Přidat komentář
  • Od: Ferin, 3. 2. 2015

    Hovězí Bourguignon?!?!?! Co to překláídalo za šílence?? Snad boeuf bourguignon nebo hovězí po burgundsku. Takto to nedává žádnej smysl.

Vložit komentář




Nejste přihlášen/a, proto opište text, který vidíte na obrázku níže.

captcha

Doporučená témata

interiér, bydlení, kuchyně, ložnice, koupelna, nábytek

Rostlina dne

Kontryhel

Kontryhel

Léčivá bylina, která se také nazývá Plášť Panny Marie, dokáže prý ovlivňovat a usnadňovat menopauzu a uzdravovat záněty...

Atlas rostlin

Diskutujte o bydlení na fóru

(26 362 aktivních uživatelů 73 094 témat)

Poslední příspěvky

Tommekk
od: Tommekk | 01. 07. 2016, 12:48

Mě se libí tato [url=http://www.alpidyha.cz/:6c... Číst

Dancax
od: Dancax | 01. 07. 2016, 12:37

Já si dávala teďkom piedru na podlahu v obývací... Číst

Bibi53
od: Bibi53 | 01. 07. 2016, 11:42

Zdravím při pátku , děvčata se těší na svoje ... Číst

Sena
od: Sena | 01. 07. 2016, 10:04

Obešla jsem zahradu, škody žádné, jen popadané ... Číst

Bohaté fotogalerie
plné inspirace a trendů
Postupy a návody
na tvoření dekorací a úpravy bytu
Nejdéle žijící fórum
o bydlení na českém internetu
Lifestylový magazín
s 13-ti letou tradicí
TOPlist