INGREDIENCE:
Rozpuštěné máslo, na vymazání plechů
180g měkkého másla
125g (3/4 šálku) moučkový cukr
100g mandlové moučky
115g (3/4 šálku) hladké mouky
45g (1/4 šálku) rýžové mouky
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce růžové vody
125g (3/4 šálku) moučkového cukru, na obalení
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Předehřejeme troubu na 160 ° C. Vymažeme 2 pekáče rozpuštěným máslem. Pomocí elektrického šlehače v míse smícháme společně máslo a moučkový cukr, dokud se neutvoří máslový krém. Přidáme mandlovou moučku, hladkou a rýžovou mouku a mletý hřebíček, vše dobře promícháme.
2. Pomocí rukou těsto zpracujeme. Z těsta vytvarujeme rohlíčky ve tvaru měsíčků a rozprostřeme na vymazaný plech (měsíčky rozmístíme měsíčky asi 3cm od sebe).
3. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 25 minut do zlatova.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Po upečení jemně potřeme rohlíčky s růžovou vodou a nechame 30 minut vychladnout.
5. Na závěr rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.
Doba přípravy: 40 min
Dobrou chuť!
Foto: taste.com.au