Na zjev „ostrůvků“ zareagovali už před lety výrobci digestoří a v jejich nabídce tedy není problém nalézt „ostrůvkové“ odsavače, kterým je v podstatě vždy věnována větší pozornost, bývají „designové“ a automaticky se řadí mezi luxusní či nadstandardní zboží. Totéž platí o ostrůvcích jako takových. I oni jsou znakem určitého nadstandardu a tomu také odpovídá často vyšší cena celé sestavy. Přitom ostrůvek je vlastně „na nic“. A nebo ne?
Kuchyně – velká inspirativní fotogalerie
Výhody ostrůvku
2.vedle pracovní plochy se dá ostrůvek vnímat také jako navýšení úložného prostoru pro nádobí, hrnce atp.
3.ostrůvek může být velmi zajímavým přechodovým momentem mezi prostorem kuchyně a volně navazujícím obývacím pokojem.
4.vedle toho může fungovat jako vydělená plocha určená už jen finální úpravě pokrmů těsně před jejich servírováním. Na ostrůvku se tedy shromáždí veškeré propriety daného chodu, kuchař vše přehlédne jedním okem a pak už mohou pokrmy být servírovány.
Foto Kuchyně active a Hanák kuchyně