Ideální místo pro pečivo - chlebník

18. 1. 2012 | Kuchyně

- Velikost písma +

Do vlastní domácnosti vybíráme jen to nejlepší. Sledujeme ceny, druhy, typy, materiál, kvalitu a další parametry. Díváme se také na to, co nám výrobek přinese, jak snadno s ním budeme zacházet a jak je náročný na údržbu. To stejné platí v případě, pokud vybíráme nádoby na naše pečivo.

Tzv. chlebník používá mnoho domácností. Někteří své čerstvé pečivo raději uschovají do vysouvacích zásuvek, nebo skříněk, avšak v takovém případě často pečivo začne velmi rychle plesnivět či ztvrdne. Ideální jsou proto chlebníky, které pečivo udržují delší dobu čerstvé a poživatelné, současně chrání pečivo od hmyzu a myší a umístit je můžeme kamkoliv nás napadne. Mohou zdobit naši linku, ale také je můžeme připevnit pod některou skříňku.

Výrobci se předhánějí a jistě vám každý bude tvrdit, že zrovna jeho chlebník je ten nejlepší a udrží pečivo nejdéle čerstvé, ale ve finále jsou na tom téměř všechny skoro stejně, liší se však designem, materiálem a cenou. Nastíníme vám proto, co je na trhu s chlebníky nového.

Dřevěné chlebníky byly mezi prvními, které se začaly vyrábět. Nemají sice nijak extra propracovaný design, ale jsou vhodné do rustikálních kuchyní. Ideální jsou ty s posuvnými dvířky, díky kterým nepotřebujete na lince dalšího místa. Barev, do kterých se chlebníky namořují je opravdu mnoho, proto jej jednoduše sladíte s barvou své kuchyňské linky.

 

Plastové chlebníky se vyrábějí v nejmenším množství. Funkčnost i praktičnost lépe plní dřevěné či kovové chlebníky, nicméně u plastových chlebníků, nebo také chlebovek, můžete vybírat z veselých a různorodých barev, které oživí vaši pracovní desku. Výhoda plastových chlebníků spočívá v tom, že jsou velmi jednoduché na údržbu (můžete je umýt v myčce), jsou lehké a při pádu se nerozbijí.

Nerezové chlebníky patří mezi velmi oblíbené. Díky pěknému designu je rádi vystavíte na dostupném a očím viditelném místě. Můžete vybírat z různých velikostí, tvarů a druhů. Některé obsahují praktická madla pro otevírání a zavírání celé chlebovky. Údržba je trošku náročnější, jelikož je na nerezu vidět každý otisk prstu. Budou se skvěle vyjímat v moderní až minimalistické kuchyni.

Jak skladujete pečivo vy?

Text: Jana Čechová
Foto: cooking.com, delectablecooks.com

Diskutujte o tomto tématu Diskutujte na Living fóru!

Komentáře ke článku

Přidat komentář Zatím bez komentáře

Vložit komentář




Nejste přihlášen/a, proto opište text, který vidíte na obrázku níže.
captcha

Rostlina dne

Monstera

Monstera

Monstera je liána, za příznivých podmínek, především v zimních zahradách dosahuje 3 až 5 m výšky. Má velké temně zelené...

Atlas rostlin

Diskutujte o bydlení na fóru

(25 153 aktivních uživatelů 72 138 témat)

Poslední příspěvky

Vigos

Plechové podbití

od: Vigos | 23. 04. 2014, 18:30

Mi neříkejte, že tady máte všichni dřevěné , či... Číst

milan.cukrar

Injektaz svepomoci

od: milan.cukrar | 23. 04. 2014, 16:05

Radko, doporučuji knihu od Michaela Balíka a ko... Číst

kast

jaké barvy ke koberci v dětském pokoji

od: kast | 23. 04. 2014, 16:04

s těmi barvami opatrně, na každého působí jinak... Číst

newkangaroo

Keramická dlažba do obýváku a ložnice?

od: newkangaroo | 23. 04. 2014, 16:02

Neee. do ložnice keramickou dlažbu? to si ani n... Číst

Celé diskuzní fórum o bydlení

ABradio - poslouchej online!

Čtěte také

TOPlist